Cúpula dels Magatzems Lafayette. Paris

75009 Boulevard Haussmann. Paris
L'any 1895, Théophile Bader i el seu cosí Alphonse Kahn van obrir una botiga en una petita merceria de 70 m2  a la cantonada de la rue La Fayette i la Chaussée d'Antin a París. El 1896, tan sols un any després, va tenir tant d'èxit que la companyia va comprar l'edifici en el número 1 rue la Fayette. Els beneficis seguien augmentant i el 1905 van adquirir els edificis en el número 38, 40 i 42 del boulevard Haussmann,n ° 15 rue de la Chaussée d'Antin. Bader va encarregar a l'arquitecte Georges Chedanne i el seu alumne Ferdinand Chanut dissenyar la botiga. Van crear una cúpula de vidre i acer d'estil modernista juntament amb unes magnífiques escales i balcons a cada pis. Ferdinand Chanut va recórrer a artistes Modernistes consagrats de l'Escola de Nancy per a la decoració d'aquest monument de tipus Art Nouveau de París. La barana de la monumental escala, inspirat en l'Òpera de París, porta la signatura de Louis Majorelle, a qui també es deuen les obres de ferro forjat dels balcons. La cúpula, que culmina a 43 metres d'alçada, es va convertir en el símbol de les Galeries Lafayette. El mestre vidrier Jacques Gruber va dissenyar els vitralls amb un estil Art Nouveau-Modernista.
Va ser el 1912 sota l'impuls del l'arquitecte Ferdinand Chanut que l'establiment va adquirir realment una nova dimensió.
*Una dada, si mes no curiosa per a mi, la cúpula que esmentem, diuen, és tan fotografiada com la Torre Eiffel o el Museu Louvre.
La cúpula, que culmina a 43 metres d'alçada
Vista des del tercer pis.
Espectacular!!!
Al segle XIX, París dictava les normes en el desenvolupament del concepte de "Grands Magasins": cobertes de vidre, patis espaïosos i galeries de diversos pisos que pujaven fins a la cúpula i s'obrien cap al centre. Eren l'escenificació arquitectònica del consum en milers de metres quadrats.
La cúpula va ser dissenyada per Jacques Gruber i l'escala original de tres ales per Louis Majorelle, els dos artistes modernistes de l'escola de Nancy.
Les baranes; de clar estil Art Nouveau-Modernista
Des de les terrasses gaudirem d'unes esplèndides vistes de la ciutat de la llum i de l'amor.
Entrada Boulevard Haussmann cantonada rue de la Chaussée d'Antin. A ben segur que aquesta "jeune fille" gaudirà d'aquesta meravella arquitectónica i, com no, de fer "shopping" en un dels millors magatzems del món. Actualment reben més de 21 milions de visitants l'any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...